Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka

Dzisiaj podzielę się z wami, moim sposobem na stek z tuńczyka.

Przygotowanie go nie wymaga prawie żadnych umiejętności, a jest to smaczne, chociaż niestety nie najtańsze danie.

Do przygotowania jednej dużej potrzebujemy :

350 – 400 g stek z tuńczyka

marynata :

2 łyżki sosu teriyaki

3 łyżki oleju

1 łyżeczka świeżego,posiekanego imbiru

2 – 3 posiekane ząbki czosnku

1 łyżka soku z cytryny

szczypta chili

Składniki marynaty połaczyłam ze sobą i posmarowałam nimi stek. Odstawiłam na 30 minut, żeby smaki się przegryzły, Teraz zostało tylko smażenie. Stek kładziemy na gorącą patelnie. Najlepsze by była patelnia grillowa. Moja niestety dokonała żywota i musiałam użyć zwykłej.

Stek z tuńczyka smażymy po 3 minuty z każdej strony.

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


1 thought on “Stek z tuńczyka”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.