Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Lubicie pierogi? Ja bardzo. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są równie pyszne jak wszystkie inne. Mogła bym jeść je bardzo często, gdyby tylko trochę szybciej się je robiło…
- ciasto pierogowe
farsz :
- 250 g białego sera
- 1 szkl suchej kaszy gryczanej
- 2 cebule
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Ciasto zrobić ze swojego ulubionego przepisu. Moje dwa ulubione to te z przepisu na pierogi z jagodami i na pierogi z ziemniakami .
Kaszę ugotować i wystudzić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.
Twaróg pokruszyć, dodać do niego cebulę i kaszę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować na posypanej mąką powierzchni ( u mnie to jest po prostu kuchenny blat ), ale jak ktoś ma stolnicę, to jest to świetny pretekst do wykorzystania jej. Wycinać koła, nakładać na nie farsz i dokładnie sklejać pierogi. I tak do wykorzystania farszu i ciasta.
Wkładać do posolonej, gotującej się wody z dodatkiem oleju. Kiedy wypłyną na powierzchnię wystarczą im 3 – 4 minuty i już są gotowe do wyjmowania, a zaraz potem do jedzenia. Pyszne też po odsmażeniu.
Smacznego :)
Uwielbiam pierogi z tym nadzieniem. Takie podsmażone są pyszne :)
Jestem tego samego zdania :)
pychota ;)
To coś dla mnie!
Pyszności!
Z takim nadzieniem pierogów jeszcze nie jadłam. Podoba mi się.
A pierogi zawsze delikatnie podsmażam, wtedy smakują najlepiej :)
Jadłam podobne u Teściowej i bardzo mi smakowały :) Takie odsmażone na masełku…pycha :)
Tylko słyszałam o takich pierogach, ale nigdy ich nie jadłam. Ciekawa jestem smaku :)
Porwałabym Ci te pierogi, gdyby była taka opcja:)
Jeszcze nie próbowałam białego sera z kaszą w pierogach:)