Fasola pieczona

Dzisiaj zapraszam was na pieczoną fasolę
Może byc ona świetną alternatywą dla tradycyjnej fasolki po bretońsku. Z jednej strony jest do niej trochę podobna, ale jednak zupełnie inna.
Ta w wersji pieczonej jest bardzo aromatyczna i zachęcam was, żebyście chociaż raz spróbowali tak przygotowanej fasoli.
Do jej przygotowania potrzebna jest ugotowana fasola, ale Ci z was którzy nie lubią się bawić w moczenie i gotowanie z powodzeniem mogą wykorystać fasolkę z puszki.
Wegetarianie z powodzeniem mogą pominąć kiełbasę, też będzie smacznie.
2 – 3 szkl ugotowanej fasoli
2 – 3 małe pętka kiełbasy ( wegetarianie mogą pominąć )
2 czerwone papryki
1 cebula
puszka krojonych pomidorów
1 łyżeczka ostrej musztardy
liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
majeranek
czosnek suszony
sól
olej do smażenia
Cebulę obrać, pokroić w pióra lub kostkę i obsmażyć na oleju
Kiełbasę pokroić w kostkę lub półplastry i również obsmażyć.
Do naczynia w którym będziecie zapiekać włożyć fasolę, cebulę i kiełbasę. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawy i pomidory
Wszystko razem wymieszać.
Piec w temperaturze 190 st C pod przykryciem 45 minut i kolejne 15 minut bez przykrycia.
Smacznego :)