Fasola pieczona

Fasola pieczona

Dzisiaj zapraszam was na pieczoną fasolę 

Może byc ona świetną alternatywą dla tradycyjnej fasolki po bretońsku. Z jednej strony jest do niej trochę podobna, ale jednak zupełnie inna.

Ta w wersji pieczonej jest bardzo aromatyczna i zachęcam was, żebyście chociaż raz spróbowali tak przygotowanej fasoli. 

Do jej przygotowania potrzebna jest ugotowana fasola, ale Ci z was którzy nie lubią się bawić w moczenie i gotowanie z powodzeniem mogą wykorystać fasolkę z puszki.

Wegetarianie z powodzeniem mogą pominąć kiełbasę, też będzie smacznie.

 

2 – 3 szkl ugotowanej fasoli

2 – 3 małe pętka kiełbasy ( wegetarianie mogą pominąć )

2 czerwone papryki

1 cebula

puszka krojonych pomidorów

1 łyżeczka ostrej musztardy

liść laurowy

4 ziarna ziela angielskiego

majeranek

czosnek suszony

sól

olej do smażenia

Pieczona fasolka

Cebulę obrać, pokroić w pióra lub kostkę i obsmażyć na oleju

Kiełbasę pokroić w kostkę lub półplastry i również obsmażyć.

Do naczynia w którym będziecie zapiekać włożyć fasolę, cebulę i kiełbasę. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawy i pomidory

Wszystko razem wymieszać.

Piec w temperaturze 190 st C pod przykryciem 45 minut i kolejne 15 minut bez przykrycia.

Pieczona fasolka

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.