Zupa sojowa

Zupa sojowa

Prosta i pożywna. Jedyny minus to czas przygotowania. Jeśli nie mamy zamrożonej ugotowanej soi i musimy zaczynać od zera. Zupa w sam raz na nadchodzące zimne wieczory.

 

  • 200 g suchej soi
  • duża cebula
  • marchewka
  • 300 g kiszonej kapusty
  • olej do smażenia
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka majeranku
  • sól

zupa sojowa

Soję namoczyć na noc, a potem ugotować na miękko.

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce, dołożyć do cebuli i dalej smażyć.

Kapustę pokroić. Jeśli jest bardzo kwaśna można ją jeszcze przed tym przepłukać.

Wszystko połączyć w garnku, zalać wodą, doprawić i gotować razem pół godziny. Oczywiście jak z każdą zupą, dłuższe gotowanie nie zaszkodzi.

 

Smacznego :)



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »