bezglutenowe, owsiane, marchewkowe batoniki z bakaliami

Zdrowe batoniki owsiano – marchewkowe

Jeżeli myślicie, że zdrowo znaczy niesmacznie, to musicie ich spróbować.

  • 2 szkl płatków owsianych
  • 0,5 szkl wiórków kokosowych
  • 1 szkl tartej marchewki
  • 2 banany
  • 5 łyżek ( 50 ml ) oleju
  • 7 łyżek ( 120 g ) syropu klonowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 5 łyżek ( 50 ml ) mleka
  • 0,5 szkl rodzynek
  • 0,5 szkl migdałów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,25 łyżeczki imbiru

bezglutenowe, owsiane, marchewkowe batoniki z bakaliami

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na niego masę i rozłożyć ją równomiernie. Posypać wiórkami kokosowymi.

Piec w 180 º C przez 35 minut.

Jeśli użyjecie bezglutenowych płatków owsianych to batony będą bezglutenowe.

Po ostudzeniu kroić w paski.

bezglutenowe, owsiane, marchewkowe batoniki z bakaliami

Smacznego :)

Rate this post

13 przemyśleń nt. „Zdrowe batoniki owsiano – marchewkowe

  1. Bardzo zachęcająca propozycja :) z przyjemnością zrobię je. Agnieszko-na jak dużej blasze piec masę ? Pozdrawiam

    1. Zmierzyłam blachę,ona ma lekko zaokrąglone brzegi, ale mniej więcej to 23 cm na 34 cm. Generalnie taka dosyć duża. Małgosiu również serdecznie pozdrawiam. :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.