Zdrowe batoniki owsiano – marchewkowe

Jeżeli myślicie, że zdrowo znaczy niesmacznie, to musicie ich spróbować.
- 2 szkl płatków owsianych
- 0,5 szkl wiórków kokosowych
- 1 szkl tartej marchewki
- 2 banany
- 5 łyżek ( 50 ml ) oleju
- 7 łyżek ( 120 g ) syropu klonowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 5 łyżek ( 50 ml ) mleka
- 0,5 szkl rodzynek
- 0,5 szkl migdałów
- 1 łyżeczka cynamonu
- 0,25 łyżeczki imbiru
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na niego masę i rozłożyć ją równomiernie. Posypać wiórkami kokosowymi.
Piec w 180 º C przez 35 minut.
Jeśli użyjecie bezglutenowych płatków owsianych to batony będą bezglutenowe.
Po ostudzeniu kroić w paski.
Smacznego :)
Lubię takie batony na śniadanie – pysznie i zdrowo :)
Bardzo lubie takie zdrowe ciasteczka i batoniki a twój z marchewką wywołał mój zachwyt!!!
Już je lubię :D
Uwielbiam takie zdrowe wypieki :)
http://iwonka-bloguje.blogspot.com
Uwielbiam takie zdrowe batoniki, a tu jeszcze z marchewką? Jestem ciekawa jak smakują :)
uwielbiam wszelkie tego typu batoniki i słodycze :)
Na pewno są przepyszne :)
Bardzo zachęcająca propozycja :) z przyjemnością zrobię je. Agnieszko-na jak dużej blasze piec masę ? Pozdrawiam
Zmierzyłam blachę,ona ma lekko zaokrąglone brzegi, ale mniej więcej to 23 cm na 34 cm. Generalnie taka dosyć duża. Małgosiu również serdecznie pozdrawiam. :)
Fajnie muszą smakować :)
Muszą być pyszne. Bardzo lubię taką wersje batoników.
Mniam, uwielbiam takie przekąski!
Świetny pomysł na zdrowe batoniki :)