Wiosenna surówka z kalarepki

Wiosenna surówka z kalarepki

Na targu kupiłam kalarepki giganty. Pan sprzedający powiedział, że w przypadku akurat tych warzyw, nic im nie szkodzi, że są takie wielkie. I mówił prawdę, moje olbrzymie kalarepy są pyszne. Jednak kupiłam taką ilość, że zjedzenie jej bez przetworzenia jest mało prawdopodobne. Dlatego też powstałą ta surówka. A jak to po wizycie na targu w domu jest dużo pięknych warzyw, więc było co do niej dorzucić.

  • kalarepka
  • kawałek młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól

wiosenna surówka z kalarepki

W składnikach nie podałam ilości, bo każde warzywo jest inne. U mnie było pół kalarepki ( ale jak pisałam, to była kalarepka gigant), ćwiartka kapusty i dwie marchewki. Kalarepkę i marchewkę obrać, i pokroić. Kalarepę w słupki, marchew w plastry i półplastry. Kapustę poszatkować. Natkę posiekać. Całość posolić. Ja dodałam chili, można dodać pieprz. Dodać jogurt i wymieszać.

wiosenna surówka z kalarepki

Smacznego :)



8 thoughts on “Wiosenna surówka z kalarepki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »