Tartaletki z jarmużem

Tartaletki z jarmużem

Kruche ciasto z dodatkiem jarmużu i sera.

ciasto :

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • sól

farsz :

  • 1 duża ( 170 g ) cebula
  • 0,5 pęczeka ( 150 g ) jarmużu
  • 1 łyżka oleju
  • 300 g koziego sera

 tartaletki z jarmużem

Zagnieść kruche ciasto. Wylepić nim 6 foremek do tartaletek. Schłodzić w lodówce.

Po godzinie podpiec ciasto w piekarniku w temperaturze 180ºC przez 15 – 20 minut.

Cebulę drobno pokroić i obsmażyć na oleju. Dodać porwane na małe kawałki liście jarmużu. Poddusić. Posolić.

Tartaletki napełnić jarmużem z cebulą. Na wierzch kłaść kozi ser. Robiłam w dwóch wersjach z pokruszoną roladą z serakoziego i z plastrami dojrzewającej rolady serowej. Obie wersje bardzo smaczne.

tartaletki z jarmużem

tartaletki z jarmużem

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.