Szaszłyki drobiowe z grilla

Szaszłyki drobiowe z grilla

I żeby nie było, mięso tez lądowało na naszym grillu. Dzisiaj szaszłyki drobiowe. W dwóch wersjach, bo moje dzieci niestety warzywa na szaszłyku kolą w ząbki, szczególnie zła jest cebula.

  • 0,5 kg pierś kurczaka
  • duża papryka
  • 2 – 3 małe cebule
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • olej

szaszłyki drobiowe z grilla

Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w ósemki, dobrze, żeby nie była za duża.

Olej wymieszać z papryką i solą czosnkową, dołożyć do niego mięso i cebulę i dobrze wymieszać. i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.

szaszłyki drobiowe z grilla

Jeżeli używacie patyczków drewnianych lub bambusowych, to dobrze jest wcześniej je namoczyć, wystarczy włożyć do wysokiej szklanki z woda i zostawić na jakiś czas, nie muszą być całe zanurzone. Ja te na zdjęciach niestety za późno namoczyłam i nie były dobrze namoczone,a właściwie, to one były tylko włożone na chwilę do wody.

Na patyk nadziewać naprzemiennie cebulę, mięso i paprykę. I grillować.

szaszłyki drobiowe z grilla

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


15 thoughts on “Szaszłyki drobiowe z grilla”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.