surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Lubicie surówkę z czerwonej kapusty? Ja bardzo i sama nie wiem czemu tak nieczęsto ją robię! Pełna optymistycznego koloru i smaku, może być tłem do dania głównego, ale może też świetnie posłużyć za świetną przekąskę.

  • pół niedużej główki czerwonej kapusty
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g rodzynek
  • sól

sos:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny

surówka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować. Lekko posolić, wymieszać i odstawić na 30 minut.

Dodać rodzynki, posiekane orzechy włoskie. Wymieszać olej z sokiem z cytryny. Dodać do kapusty. Całość wymieszać i gotowe.

Smacznego :)

Surówka z czerwonej kapusty
Rate this post

1 thought on “Surówka z czerwonej kapusty”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.