Śmietanowy sos z kaparami

Śmietanowy sos z kaparami

Dzisiaj przedstawiam wam mój ulubiony sos do makaronów. Szybki, zawsze mam wszystkie składniki w domu i nie umiem się mu oprzeć.

  • 100 g szynki gotowanej
  • 1 duża cebula
  • 1 słoiczek kaparów
  • 400 g śmietany kremówki
  • olej
  • sól i pieprz

makaron z kaparami

Cebulę pokroić w kostkę. Poddusić na oleju. Dodać pokrojoną też w kostkę i dalej smażyć. Zalać śmietaną, dodać odcedzone kapary i zostawić do zredukowania. Dodać pieprz i sól, jeśli będzie taka potrzeba. Wrzucić ugotowany makaron i wymieszać.

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


2 thoughts on “Śmietanowy sos z kaparami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.