Ser pleśniowy, gruszka i orzechy włoskie

Kolejna propozycja na prostą przystawkę z wykorzystaniem ciasta francuskiego.
Też jest ser i owoc, smakują jednak zupełnie inaczej niż te poprzednie.
- paczka ciasta francuskiego
- ser gorgonzola lub inny pleśniowy
- gruszka
- orzechy włoskie
- sok z cytryny
- olej
Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Ja zamoczyłam ją w soku z cytryny, żeby nie ściemniała.
Ser pokroić w kostkę. Ciasto podzielić na 18 prostokątów.
Olejem wysmarować formy do mufinek. Każdy kawałek ciasta włożyć w jedno wgłębienie. Na nich układać ser, gruszkę i orzechy.
Piec w 180ºC przez ok. 30 minut. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić. Lekko ciepłe wyciągnąć z foremek i studzić na kratce.
Smacznego :)
Kolejna super propozycja :) Aż ślinka cieknie.
Miło to czytać :)
Super wygląda. Pyszna propozycja :-)
Dziękuję :)
Znam to połączenie i jest genialne:) Mogłabym jeść i jeść:)
Są wciągające :)
Bardzo lubię ser pleśniowy, a to danie wygląda niezwykle apetycznie :)
Dziękuję, moim skromnym zdaniem też prezentuje się nieźle :)
Gruszki, ser, ciasto i orzechy znakomite połączenie smaków. :)
Powszechnie znane, ale niezmiennie pyszne :)
Idealne połączenie sera i gruszki!
Tak, to zdecydowanie dobrany duet :)
Ale smakowitości;)
I takie proste :)