Schab peklowany parzony

Schab peklowany parzony

Jeżeli macie już dosyć sklepowych wędlin, spróbujcie zrobicic sobie taki domowy schab. Wystarczy go zapeklować, a potem trzykrotnie zagotować. Pracy z nim jest niewiele, ale potrzebujemyczasu na kolejne studzenia. Tą metodą można przygotować też inne rodzaje mięs. Tak powstajesmaczna domowa alternatywa dla przemysłowych wyrobów.

1,5 kg peklowanego schabu

Schab zapeklować tak jak szynkę w zalinkowanym przepisie.

Po 4 dniach, schab wyjąć z zalewy. W dużym garnku zagotować wodę. Włożyć schab, zmniejszyć ogień, po 5 minutach wyłączyć. Przykryć i odstawić do wystudzenia.Zimne mięso wyjąć. Wodę ponownie zagotować i postępować jak poprzednio. I tak trzy razy. Po trzecim wystudzeniu schab wyjąć i osuszyć. Zapakować i włożyć do lodówki.

schab peklowany parzony

Smacznego :)

Domowy Wyrób

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


14 thoughts on “Schab peklowany parzony”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.