Sałatka z kaszy jęczmiennej

Sałatka z kaszy jęczmiennej

Kasza jęczmienna jest pyszna. Do tej pory najczęściej lądowała na moim talerzu jako dodatek do obiadu. Jednak ostatnio wpadłam na pomysł wykorzystania jej w sałatce. Po dodaniu kilku letnich składników, powstało smaczne, sycące i idealne na letnie dni danie.

  • 3/4 szkl. (150 g ) kaszy jęczmiennej wiejskiej (440 g po ugotowaniu)
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3 szt. ( 200 g ) ogórki małosolne
  • 2 szt. ( 100 g ) ogórki gruntowe
  • 100 g sera typu camembert
  • 3 garści (50  g ) rukoli

Kaszę ugotować. Pomidorki przekroić na pół. Ogórki pokroić w plasterki lub kostkę. Ser też pokroić, z moim było prosto, był dość zwarty i wychodziły ładne cząstki. Dołożyć rukolę i wymieszać.

Smacznego :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »