Różowe jajka

Różowe jajka

Święta, święta i po świętach…

Dużo jedliście pysznych potraw ostatnio? Pewnie tak. U mnie jak zawsze zostało sporo jedzenia. Będziemy jeszcze kilka dni jedli świąteczne pozostałości.

Dzisiaj bardzo prosty przepis.

  • jajka ugotowane na twardo
  • koncentrat z buraków

dodatkowo :

  • majonez
  • rzeżucha

różowe jajka

U mnie były jajka kurze i przepiórcze.

Ugotowane jajka obrać, włożyć do słoika, zalać koncentratem, zakręcić i odstawić.  U mnie stały tak 12 godzin. Efekt taki jak na zdjęciach.

Użyłam gotowego zakwasu na barszcz czerwony, ale jak będę miała domowy, to też spróbuję je zrobić.

Ja położyłam każdą połówkę na majonezie i kiełkach rzeżuchy.

Spróbujecie je zrobić, bo nie dość że wyglądają ładnie, to smakują zaskakująco dobrze.

różowe jajka

Smacznego :)

Niedocenione Jajko

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


12 thoughts on “Różowe jajka”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.