różowe jajka

Różowe jajka

Święta, święta i po świętach…

Dużo jedliście pysznych potraw ostatnio? Pewnie tak. U mnie jak zawsze zostało sporo jedzenia. Będziemy jeszcze kilka dni jedli świąteczne pozostałości.

Dzisiaj bardzo prosty przepis.

  • jajka ugotowane na twardo
  • koncentrat z buraków

dodatkowo :

  • majonez
  • rzeżucha

różowe jajka

U mnie były jajka kurze i przepiórcze.

Ugotowane jajka obrać, włożyć do słoika, zalać koncentratem, zakręcić i odstawić.  U mnie stały tak 12 godzin. Efekt taki jak na zdjęciach.

Użyłam gotowego zakwasu na barszcz czerwony, ale jak będę miała domowy, to też spróbuję je zrobić.

Ja położyłam każdą połówkę na majonezie i kiełkach rzeżuchy.

Spróbujecie je zrobić, bo nie dość że wyglądają ładnie, to smakują zaskakująco dobrze.

różowe jajka

Smacznego :)

Niedocenione Jajko

Rate this post

12 przemyśleń nt. „Różowe jajka

  1. MAJONEZ KONIECZNIE DOMOWEJ ROBOTY I RZEŻUCHA DO TAKICH JAJEK!
    A u nas nic nie zostało, bo wybylismy z domu na swieta.
    Poazdrawiam Cię poswaitecznie!

  2. nie potrafie tylu pieknych rzeczy czy warto sie uczyc jak wiem i umieram swiadomie z rakiem.czarownica to moj pierwszy wpis nawet on tez nie taki jak cala ja. przepraszam nie przeszkadzam i tak nie potrafie tak czrowac a na marzenia juz zbyt pozno.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.