Różowe jajka

Święta, święta i po świętach…
Dużo jedliście pysznych potraw ostatnio? Pewnie tak. U mnie jak zawsze zostało sporo jedzenia. Będziemy jeszcze kilka dni jedli świąteczne pozostałości.
Dzisiaj bardzo prosty przepis.
- jajka ugotowane na twardo
- koncentrat z buraków
dodatkowo :
- majonez
- rzeżucha
U mnie były jajka kurze i przepiórcze.
Ugotowane jajka obrać, włożyć do słoika, zalać koncentratem, zakręcić i odstawić. U mnie stały tak 12 godzin. Efekt taki jak na zdjęciach.
Użyłam gotowego zakwasu na barszcz czerwony, ale jak będę miała domowy, to też spróbuję je zrobić.
Ja położyłam każdą połówkę na majonezie i kiełkach rzeżuchy.
Spróbujecie je zrobić, bo nie dość że wyglądają ładnie, to smakują zaskakująco dobrze.
Smacznego :)
Super jajeczka :) Kolorowo i zdrowo.
Bardzo ładnie się prezentują na stole :)
MAJONEZ KONIECZNIE DOMOWEJ ROBOTY I RZEŻUCHA DO TAKICH JAJEK!
A u nas nic nie zostało, bo wybylismy z domu na swieta.
Poazdrawiam Cię poswaitecznie!
U nas zostało niestety, chociaż co roku staram się, żeby tak nie było :(
Majonez domowy i rzeżucha najlepsze! Również serdecznie pozdrawiam.
Skusiłabym się na takie jajeczka:)
ja się skusiłam :)
Jakie ładne! Że też nie mogłaś przed świętami ich tu wrzucić… :-P
Dopiero w sobotę wieczorem zrobiłam :)
Fajne ;)
Boskie są te jajka!
nie potrafie tylu pieknych rzeczy czy warto sie uczyc jak wiem i umieram swiadomie z rakiem.czarownica
nie potrafie tylu pieknych rzeczy czy warto sie uczyc jak wiem i umieram swiadomie z rakiem.czarownica to moj pierwszy wpis nawet on tez nie taki jak cala ja. przepraszam nie przeszkadzam i tak nie potrafie tak czrowac a na marzenia juz zbyt pozno.