Racuchy drożdżowe – idealne !

Racuchy drożdżowe – idealne !

Moim skromnym zdaniem tak właśnie powinny smakować i wyglądać racuchy drożdżowe. Są łatwe w wykonaniu i nawet jeśli boicie się drożdży, a wiem, że niektórzy tak mają, to te warto spróbować i pokonać ten lęk. Efekt was zadowoli, a wy będziecie mogli zjeść pyszne śniadanie.

  • 2 szkl mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 szkl mleka
  • 50 g masła
  • 20 g drożdży
  • 2 łyżki cukru

dodatkowo :

  • olej do smażenia
  • cukier puder lub inne dodatki

idealne racuchy drożdżowe

Masło rozpuścić i lekko przestudzić.

Drożdże rozetrzeć z cukrem, łyżką mleka i mąki. Zostawić na 10 minut, żeby zaczęły pracować.

Dodać pozostałe składniki całość wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.

idealne racuchy drożdżowe

Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor.

Podawać posypane cukrem pudrem.

Smaczne i na ciepło i po wystygnięciu.

idealne racuchy drożdżowe

Smacznego :)

 



20 thoughts on “Racuchy drożdżowe – idealne !”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »