Puszyste bułeczki

Puszyste bułeczki

Kolejny przepis na bułki. Mięciutkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam na niedzielne śniadanie.

  •  450 g mąki pszennej typ 650
  • 275 ml mleka
  • 50 g miękkiego masła
  • 25 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli

miękkie bułki

Wszystkie składniki zagnieść. U mnie jak zwykle zrobił to robot. Zagniatał ok. 10 minut.

Zostawić do wyrośnięcia.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części, formować płaskie okrągłe bułki.

Zostawić do ponownego wyrośnięcia.

Piekarnik narzać do 200ºC i piec bułki przez 25 minut.

miękkie bułki

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.