Pudding kokosowy z chia

Pudding kokosowy z chia

Nasiona chia kupiłam jakiś czas temu.Coś tam z nimi zrobiłam i tak sobie leżały. I wczoraj wpadł mi w oko ten przepis .

Powiem tylko tyle : nie jest to na pewno ostatnia przygoda z tymi nasionami. Są niesamowite,a do tego mają super moce ;) .

  • 400 g mleka kokosowego
  • 100 g mleka*
  • 4 łyżki ( 40 g ) nasion chia
  • 2 łyżki ( 30 g ) syropu klonowegp
  • 10 łyżek ( 200 g ) jagód

pudding z chia

Mleka, nasiona chia i syrop klonowy wymieszać, ja zrobiłam to rózgą do ubijania, wstawić na kilka godzin do lodówki. Ja wstawiłam na całą noc.

Rano dodać jagody, podzielićpod na porcje i jeść.

pudding z chia

Smacznego :)

* mleko może być roślinne



2 thoughts on “Pudding kokosowy z chia”

  • Dla mnie pycha!!! Drugi raz zrobiłam dziś ten deser i rodzinka się zajadała. Dodałam trochę mniej mleka kokosowego niż podano w przepisie – był przez to bardziej gęsty – ja taki wolę… Polecam – prosty deser a bardzo efektowny!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »