Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Od jakiegoś czasu w różnych miejscach w sieci trafiałam na placki z kiszonej kapusty. Przepisy różniły się między sobą znacznie, postanowiłam więc zaufać swojej intuicji i składnikiwymieszać po swojemu. Postanowiłamnie przesadzać z ilością składników i to była słuszna decyzja. Placki wyszły bardzo smaczne i nieskromnie powiem, o taki własnie efekt mi chodziło.

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl mleka
  • łyżeczka kminku
  • sól

dodatkowo :

  • olej do smażenia

placki z kiszoną kapustą

Kapustę zalać wodą i ugotować do miękkości. Wystudzić i odcedzić na sitku.

W misce wymieszać mąkę z mlekiem, dodać kapustę, kminek i lekko posolić jeśli kapusta nie była dostatecznie słona. Wymieszać.

placki z kiszoną kapustą

Na rozgrzanym oleju smażyć placki z obydwu stron.

placki z kiszoną kapustą

Smacznego :)



23 thoughts on “Placki z kiszonej kapusty”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »