Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Kolejne pierogi. Tym razem ruskie.

ciasto na pierogi ( tu lub tu )

farsz :

  • 1 kg ziemniaków
  • 300 g białego sera
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

pierogi ruskie

Ziemniaki obrać i ugotować. Ostudzić.

Cebulę obrać, Pokroić i podsmażyć na oleju. Ostudzić.

Wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

Zagnieść ciasto. Cienko rozwałkować i wycinać kółka. Na każde kłaść porcję nadzienia  i zaklejać.

Wrzucać do gotującej wody. Wyjmować 2 – 3 minuty po tym jak wypłyną na powierzchnię.

Podawać od razu po ugotowani lub po odsmażeniu. Moje ulubione to z kwaśną śmietana lub smażoną cebulką. Mniam…

Smacznego :)

 

Pierogi na Wigilię

Pierogi na Wigilię



1 thought on “Pierogi ruskie”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »