Pieczarki z piekarnika

Proste pieczarki z piekarnika. My je lubimy, może i wam posmakują?
- 500 g pieczarek
- 2 duże cebule
- 100 – 150 g chudego boczku pokrojonego w kostkę
- olej
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę.
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć cebulę i boczek. Doprawić solą i pieprzem, pamiętając, że boczek może być mocno słony.
Do naczynia do zapiekania włożyć pieczarki i cebulę z boczkiem, wymieszać i zapiec w 180 º C przez 40 minut.
Posypać posiekaną natka pietruszki.
Smacznego :)
Pyszne danie ! Muszę wypróbować przepis. Zapisuję i zdam recenzję :).
Trzeba spróbować!
Ale widzę w naczyniu nie tylko pieczarki, czyli to pieczarki z warzywami.
Fajne danie, ja najczęściej smażę pieczarki, muszę spróbować takich z piekarnika :)
Zapiekane muszą być pyszne – do wypróbowania w kolejny weekend! :) Pięknie i kolorowo je podałaś- ładna foremka do zapiekania :)
Z boczusiem.. idealne połączenie :-)
cudo!! musze zrobić
Myślę, że moja rodzinka byłaby zachwycona takim obiadem :)
O, przepyszny pomysł! Można wypróbować jako dodatek do grilla :)
Przepysznie to danie się prezentuje :)
Podoba mi się to danie bardzo, uwielbiam pieczarki :-)
świetne jako dodatek do obiadu :)
Wygląda tak kusząco :D
Fajnie wyglądają, trzeba będzie się skusić :)
Ale super przepis! Uwielbiam takie dania!
Uwielbiam warzywa i pieczarki z piekarnika. Kupiłaś mnie tym daniem :)