Pasta z zielonej soczewicy 2

Pasta z zielonej soczewicy 2

Dawno nie było żadnej pasty, więc już się poprawiam. Świetny dodatek do pieczywa. Bardzo udane połączenie smaków. Ale ja nie jestem zupełnie nieobiektywna, ja kocham zieloną soczewicę.

  • 1 szkl ( 220 g ) zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 0,5 puszki mleka kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki kuminu
  • 0,5 łyżeczki chili
  • 1 łyżeczka tandorii masala
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól

pasta z zielonej soczewicy

Soczewicę moczymy przez godzinę i gotujemy. Odsączyć. Dodać mleko kokosowe, wymieszać i zagrzać.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, dodać przyprawy, wymieszać, dodać cebulę i drobno pokrojony czosnek, wszystko razem podsmażyć.

Do soczewicy dodać cebulę z przyprawami i całość zmiksować.

pasta z zielonej soczewicy

Smacznego :)

Domowy Wyrób



1 thought on “Pasta z zielonej soczewicy 2”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »