Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów

Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów

Czasami wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, które mamy akurat pod ręką, żeby wyczarować niebanalny dodatek do chleba czy warzyw.

Ta pasta powstała właśnie jak większość past zresztą, z potrzeby chwili i ogromnej ochoty na coś bliżej nieokreślonego.

Połączenia uważam za bardzo udane.

Do  pasty tuńczykowo jajecznej będę wracać z przyjemnością.

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 – 6 suszonych pomidorów
  • 3 jajka
  • 1 czubata łyżka jogurtu greckiego
  • sól, płatki chili

Pasta z tuńczyka

Jajka ugotować na twardo.

Obrać, pokroić na mniejsze części, dodać odsączonego tuńczyka, pomidory i jogurt, doprawić.

Wszystko zmiksować.

Pasta z tuńczyka

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi równiez będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

Rate this post
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


7 thoughts on “Pasta z jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.