Pasta z czerwonej soczewicy

Pasta z czerwonej soczewicy

Dzisiaj już kolejny raz zapraszam was na pastę z soczewicy. Dla mnie to idealnydodatek do chleba, ale z myślę, że świetnie sprawdzi się też jako dip do warzyw.

  • 1 szkl czerwonej soczewicy
  • 2 szkl wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki curry
  • 0,5 szkl czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka suszonego pieprzu

Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicęwymieszaćz przyprawami, dodać wodę i zagotować. Kiedy soczewica wchłonie prawie cała wode, zestawić z palnika i poczekać aż wystygnie. Dodać posiekany czosnek, sos sojowy i olej. Zmiksować na gładką masę.

wegańska pasta z czerwonej soczewicy

Smacznego :)

Rate this post

6 przemyśleń nt. „Pasta z czerwonej soczewicy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.