Pasta z białej fasoli i pieczarek

Pasta z białej fasoli i pieczarek
9.7/10 - (6 votes)

Dzisiaj kolejna pasta. Tym razem z białej fasoli i pieczarek. Smaczne smarowidło do chleba. Doskonale smakuje też z krakersami.

  • 2 szkl ugotowanej białej fasoli
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 – 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

pasta z białej fasoli i pieczarek

Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej, dodać pokrojone pieczarki, posolić i usmażyć. Wystudzić.

Do pieczarek dodać fasolę, pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, doprawić wg uznania solą, pieprzem i całość zmiksować.

pasta z białej fasoli i pieczarek

Smacznego :)



26 thoughts on “Pasta z białej fasoli i pieczarek”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here