Pasta z białej fasoli i pieczarek

Pasta z białej fasoli i pieczarek

Dzisiaj kolejna pasta. Tym razem z białej fasoli i pieczarek. Smaczne smarowidło do chleba. Doskonale smakuje też z krakersami.

  • 2 szkl ugotowanej białej fasoli
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 – 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

pasta z białej fasoli i pieczarek

Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej, dodać pokrojone pieczarki, posolić i usmażyć. Wystudzić.

Do pieczarek dodać fasolę, pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, doprawić wg uznania solą, pieprzem i całość zmiksować.

pasta z białej fasoli i pieczarek

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


26 thoughts on “Pasta z białej fasoli i pieczarek”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.