Naan z piekarnika

Naan z piekarnika

Kolejny przepis na chlebki naan. Ulubione mojego syna. Ja wolę te z patelni, chociaż i tymi i nie pogardzę.

 

  • 3, 75 szkl. ( 460 g) mąki
  • 0,5 szkl. (150 g / 150 ml ) mleka
  • 0,5 szkl. (150 ml / 160 g ) jogurtu
  • 10 g drożdży
  • 2 łyżki (20 g ) oleju
  • 2 łyżeczki (15 g ) cukru
  • 1 łyżeczka  ( 10 g ) soli

naan z piekarnika

Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na 16 części. Cienko rozwałkować. Piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C do zrumienienia. Ciasto zagnieść i zostawić do wyrośnięcia. Podzielić na 16 części. Cienko rozwałkować. Piec w 210°C przez 20 minut. Ja wstawiam do piekarnika naraz dwie blachy i żeby były ładnie przyrumienione z dwóch stron przewracam je podczas pieczenia.

 

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.