Mini Corn dogi

Mini Corn dogi

Prosta przekąska.Świetna na imprezy młodzieżowe, ale nie tylko. Fajna forma. Łatwo je jeść nawet na stojąco. Dzieciaki, też bardzo je lubią. Te zrobione dzisiaj pojadą na dwie imprezy sylwestrowe, mam nadzieję, że będą smakowały :)

Łatwe Corn Dogi

ciasto :

  • 1/2 szkl mąki kukurydzianej
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 0,5 szkl mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli

dodatkowo :

  • parówki lub małe kiełbaski
  • olej do smażenia

Łatwe Corn Dogi

Ciasto przygotowujemy podobnie jak to na naleśniki. Ja wszystkie składniki zmiksowałam w kielichu robota.

Duże parówki kroimy na mniejsze części, małe zostawiamy w całości i nadziewamy na namoczone wcześniej patyki do szaszłyków. Obtaczamy w cieście. Jest to proste, bo ciasto ładnie oblepia kiełbaski, a nadmiar dobrze spływa.

Łatwe Corn Dogi

Smażyć w głębokim oleju, całość obracając cały czas. Trwa to bardzo krótko, więc uważajcie, żeby ich nie spalić.

Dzisiaj pomagała mi moja młodsza córka, ona przygotowywała parówki, nadziewała na patyczki i obtaczała w cieście. Ja tylko smażyłam.

Łatwe Corn Dogi

Podawać z ketchupem lub musztardą. Dobre i na ciepło i na zimno.

Smacznego :)

Przekąski sylwestrowe



5 thoughts on “Mini Corn dogi”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »