migdałowe ciasteczka z dżemem

Migdałowe ciasteczka z dżemem

Smaczne, proste i ładne ciastka. Łatwe w przygotowaniu i szybkie w znikaniu :)

 

  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g mielonych migdałów
  • 100 g cukru
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

dodatkowo :

  • dżem porzeczkowy
  • cukier puder

migdałowe ciasteczka z dżemem

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i dalej ucierać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Zmoczonymi rękami formować kulki. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczać, zrobić wgłębienie po środku. Teraz ciastka będą kształtem przypominać kluski śląskie. Wgłębienia wypełnić dżemem.

Piec w 180ºC przez 20 minut.

migdałowe ciasteczka z dżemem

 

migdałowe ciasteczka z dżemem

 

migdałowe ciasteczka z dżemem

 

migdałowe ciasteczka z dżemem

Smacznego :)

Karnawałowe Słodkości!

Migdałowe ciasteczka z dżemem
Rate this post

1 thought on “Migdałowe ciasteczka z dżemem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.