pieczona marchewka z syropem klonowym

Marchewka z piekarnika

Bardzo lubię pieczoną marchewkę. Tu w jednej z moich ulubionych wersji:

  • marchewka
  • olej
  • syrop klonowy
  • kumin
  • sól
  • świeża kolendra lub natka pietruszki

pieczona marchewka z syropem klonowym

Marchewkę obrać i pokroić .Kształt jest bez znaczenia, a od wielkości zależy czas pieczenia. Młode marchewki ( a to już za chwilę ) można piec w całości.

Przygotowaną marchew włożyć do naczynia w którym będziemy ją piec. Posypać kuminem i solą, skropić olejem i syropem klonowym. Wymieszać.

Piec w 180 º C przez 40 – 50 minut.

Przed podaniem posypać posiekaną natką lub kolendrą.

pieczona marchewka z syropem klonowym

Smacznego :)

Rate this post

5 przemyśleń nt. „Marchewka z piekarnika

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.