Mango chutney

Mango chutney
10/10 - (5 votes)

Muszę przyznać, że mango chutney to jest to co bardzo lubię.

Mogę go jeść jako dodatek prawie do wszystkiego. Jeśli jeszcze nie robiliście zróbcie koniecznie.

mango chutney

  • 4 szt. ( ok. 1,2 kg ) mango
  • 1 łyżka świeżego startego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szkl cukru
  • 0,5 szkl białego octu winnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 0,5 łyżeczki chilli w proszku
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 0,25 łyżeczki cynamonu
  • 0,25 łyżeczki soli

mango chutney

Owoce pokroić w kostkę. Czosnek rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i dusić na małym ogniu około godziny.

Gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i postawić do góry nogami do wystygnięcia. Tak przygotowany mango chutney można długo przechowywać, chociaż u mnie znika w bardzo szybkim tempie.

mango chutney

Smacznego :)



16 thoughts on “Mango chutney”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here