Mango chutney

Mango chutney

Muszę przyznać, że mango chutney to jest to co bardzo lubię. Mogę go jeść jako dodatek prawie do wszystkiego. Jeśli jeszcze nie robiliście zróbcie koniecznie.

mango chutney

  • 4 szt. ( ok. 1,2 kg ) mango
  • 1 łyżka świeżego startego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szkl cukru
  • 0,5 szkl białego octu winnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 0,5 łyżeczki chilli w proszku
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 0,25 łyżeczki cynamonu
  • 0,25 łyżeczki soli

mango chutney

Owoce pokroić w kostkę. Czosnek rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i dusić na małym ogniu około godziny.

Gorący przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i postawić do góry nogami do wystygnięcia. Tak przygotowany mango chutney można długo przechowywać, chociaż u mnie znika w bardzo szybkim tempie.

mango chutney

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


16 thoughts on “Mango chutney”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.