Krem z pieczonych buraków

Krem z pieczonych buraków

Ponieważ zostało mi sporo pieczonych buraków, trzeba było je wykorzystać i tak powstała zupa krem z pieczonych buraków.

 

  • 1 l wywaru
  • ( 600 g ) buraków
  • 1 szt ( 200 g ) jabłko
  • sok z cytryny
  • sól

dodatkowo :

  • 50 g jogurtu
  • 1 duża łyżka ( 30 g ) chrzanu

krem z pieczonych buraków

Buraki upiec i po wystudzeniu obrać. Pokroić w kostkę.

Jabłko obrać i pokroić na cząstki.

Rosół zagotować i dodać pieczone buraki i jabłko. Doprawić sokiem z cytryny.

Kiedy się zagotuje, zdjąć z ognia i zmiksować. Doprawić solą.

Podawać z jogurtem doprawionym chrzanem.

Można jeść na zimno i na gorąco.

 

Smacznego :)



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »