kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby

Jedno z moich wspomnień dotyczy właśnie kotletów rybnych, a właściwie tego jak nie powstały.

W moim domu rodzinnym wpadłam kiedyś na to, że może by tak przemielić rybę i usmażyc z niej kotlety.

Zmieliłam więc filety, doprawiłam i wyszłam po coś z kuchni. Wracając po jakimś czasie, usłyszałam dziwny stukot. Ale jakoś jeszcze nie zrozumiałam co on może oznaczać. Zrobiłam jeszcze kilka kroków i zobaczyłam naszego kilkumiesięcznego owczarka niemieckiego, który ze smakiem wylizuje miskę.

kotlety mielone z ryby

  • 500 g filetów z ryby ( u mnie mintaj )
  • 1 cebula
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • olej do smażenia
  • bułka tarta

kotlety mielone z ryby

Cebulę obrać,pokroić i podsmażyć na oleju. Przestudzić.

Bułkę namoczyć w wodzie.

kotlety mielone z ryby

Filety pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić razem z cebulą i dobrze odciśniętą bułką.

kotlety mielone z ryby

Dodać jajko, musztardę i sól. Wymieszać. Formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

kotlety mielone z ryby

Smacznego :)

 

 

 

Rate this post

16 przemyśleń nt. „Kotlety mielone z ryby

  1. SĄ SUPER Z SURUWECZKĄ Z KAPUSTKII JESZCZE JAKAŚ ZIELONA DEKORACJA. WYGLĄDAJĄ BADZO WYKWINTNIE , SMAKUJEJESZCZE LEPIEJ. POZDRAWIAM

  2. SĄ SUPER Z SURÓWECZKĄ Z KAPUSTKII JESZCZE JAKAŚ ZIELONA DEKORACJA. WYGLĄDAJĄ BADZO WYKWINTNIE , SMAKUJEJESZCZE LEPIEJ. POZDRAWIAM

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.