Kasza manna trochę inaczej

Kasza manna trochę inaczej
10/10 - (2 votes)

Słodkie śniadanie?

A może jednak deser?

Wybór należy do was.

Bez wątpienia warto spróbować właśnie tak przygotowanej kaszy mannej , nie będziecie żałowali.

Kasza manna z bitą śmietana i zmiksowanymi owocami jest przepyszna!

Tutaj jest z brzoskwiniami z puszki, ale możecie próbować robić ją z dowolnymi owocami. Też będzie pysznie.

  •  1 l mleko
  • 6 łyżek ( 120 g ) kaszy mannej
  • 4 łyżki ( 50 g ) cukru
  • 400 g śmietany kremówki
  • puszka brzoskiwiń

Odlac pół szklanki mleka i wymieszać z kaszą manną.

Reszte mleka podgrzać, wlać kaszę wymieszaną z mlekiem i gotować, ciągle mieszająć, aż do zgęstnienia.

Przykryć najlepiej folia spożywczą tak, żeby dotykała góry kaszy, co zapobiegnie wysychaniu i odstawić do wystygnięcia.

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.

Dosypać cukier.

Zmniejszyć obroty i dodawać porcjami wystudziną kaszę manną, do połączenia.

Bezoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować.

Jeżeli będą za gęste można dodać trochę odcedzonego wcześniej syropu.

W pucharki układać warstwami kaszę i owoce.

kasza manna

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie, jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.

 

 



3 thoughts on “Kasza manna trochę inaczej”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here