kasza manna

Kasza manna trochę inaczej

Słodkie śniadanie? Czy może jednak deser? Wybór należy do was. Bez wątpienia warto spróbować, nie będziecie żałowali.

  •  1 l mleko
  • 6 łyżek ( 120 g ) kaszy mannej
  • 4 łyżki ( 50 g ) cukru
  • 400 g śmietany kremówki
  • miękkie owoce

Mleko podgrzać, wsypać kaszę i gotować, ciągle mieszająć, aż do zgęstnienia. Przykryć i odstawić do wystygnięcia.

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dosypać cukier. Zmniejszyć obroty i dodawać porcjami kaszę, do połączenia.

Owoce można zmiksować, zostawić w całości, lub pokroić w cząstki. U mnie tym razem deser był ze zmiksowanym mango.

W pucharki układać warstwami kaszę i owoce.

kasza manna

Smacznego :)

 

 

Kasza manna trochę inaczej
Rate this post

3 thoughts on “Kasza manna trochę inaczej”

  1. A ja to cudo zrobiłam nie jako deser tylko pyszne, inne niż zwykle śniadanko. Tym razem z mango, ale na sobotę planuję z malinkami. Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.