Kapuśniak

Kapuśniak

Ostatnio było słodko. Dzisiaj dla odmiany będzie kwaśno. Nadal tradycyjnie, bo czy kapuśniak nie jest jedną z popularniejszych zup waszym kraju?

  • 2 l wywaru
  • 3- 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 duża marchewka
  • 20 g kiszonej kapusty
  • olej do smażenia
  • sól

kapuśniak

Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Kapustę pokroić ( jeśli lubicie tzw. parzybrodę, można ten etap pominąć ) i dodać na patelnię, podlać wodą i poddusić do miękkości.

Teraz wszystko połączyć ze sobą i gotować razem ok. 10 minut. Jeśli trzeba doprawić do smaku solą.

kapuśniak

Smacznego :)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


5 thoughts on “Kapuśniak”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.