jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Takie jajka robiła moja mama. Ja z lenistwa jakoś nieczęsto się zabieram za ich robienie. Po dniu dzisiejszym, po raz kolejny stwierdzam, że sama nie wiem czemu. Nie takie jajka straszne. A efekt jest naprawdę smaczny. Ja lubię te jajka bardzo :)

  • 10 jajek
  • 1 łyżka musztardy
  • natka pietruszki
  • sól
  • bułka tarta
  • masło

jajka faszerowane

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Po ostudzeniu przecinamy jajka razem ze skorupką na pół. Bardzo ważne jest żeby używać do tego ostrego noża, lekko uderzając w skorupkę, bez problemu powinno się to udać.

Za pomocą łyżki wyjąć jajka.

Natkę pietruszki umyć, osuszyć i usunąć grube łodygi. Co do ilości wszystko zależy od waszych upodobań. Do jajek ze zdjęć dodałam cały „zimowy” pęczek.

jajka faszerowane

Jajka razem z natką zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Do jajek dodać musztardę i posolić. Dokładnie wymieszać.

Masą napełnić skorupki. U mnie jedna skorupka została pusta, bo starałam się napełniać z lekką górką pozostałe połówki.

Górę obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na maśle z obu stron, inaczej nie zagrzeją się dobrze.

jajka faszerowane

Smacznego :)

 

ALE JAJA!

Niedocenione Jajko

Jajka faszerowane
Rate this post

12 thoughts on “Jajka faszerowane”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.