Cytrusowe babeczki z migdałami

Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a macie mało czasu to proponuję zrobić te babeczki. Mają dość wyraźny cytrusowy smak, a migdały przyjemnie chrupią.
- 2 szkl mąki
- 1 szkl cukru trzcinowego
- 200 g serka homogenizowanego
- 0,5 szkl oleju
- 1 jajko
- 3 łyżki soku z cytryny
- 100 g posiekanych migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka otarta z połowy pomarańczy
- skórka otarta z 1 cytryny
- szczypta soli
dodatkowo :
- płatki migdałów
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Ciasto będzie dość gęste, ale takie ma być. Do formy na muffiny włożyć papilotki i napełnić je ciastem. Na wierchu posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, lekko je wgnieść w ciasto.
Piec w 180 º C przez 30 minut.
Smacznego :)
Babeczki nigdy mi się nie znudzą! Lubię te urocze słodkości w każdym wydaniu :)
Zjadłbym wszystkie :D
Babeczki mogę jeść i jeść a jeszcze takie aromatyczne :)
Pyszne, aromatyczne babeczki :)
Takie cytrusowe babeczki mogę jeść codziennie :)
Dawno nie popełniłam żadnych babeczek, muszę chyba do tego wrócić, bo kiedyś piekłam je bez opamiętania.
Muszą być pyszne!
Chętnie bym zjadła taką do kawy.
Skrywam w sobie miłość do cytrusowych wypieków :) Pychotka
Pyszne !! Dla mnie bomba!!
babeczki z migdałami – pycha!
Fajne babeczki :) Bardzo lubię cytrusowe wypieki :)
Pozdrawiam,
Wspaniałe babeczki :-) porywam jedną :-)