Ciasteczka czekoladowe

Ciasteczka zawsze dobrze mieć pod ręką. Te dodatkowo bardzo ładnie wyglądają, więc przechowywane w słoiku mogą być ozdobą.
- 2 szkl mąki pszennej
- 1,5 szkl cukru
- 1 szkl kakao
- 0,5 szkl oleju
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka kawy inki
- szczypta soli
dodatkowo :
- cukier puder do obtoczenia
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć mieszając. Powinna wyjść dość gęsta, lepka masa. Wstawić na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ) do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta formować kule o średnicy 2 – 3 cm, obtaczać je w cukrze pudrze i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piec w 180ºC przez 10 – 12 minut.
Po wyjęciu z piekarnika zostawić je kilka minut na blaszce, a potem chłodzić na kratce.
Smacznego :)
Uwielbiam te ciastka, są takie urocze! :)
Też mam zamiar takie robić!:)
No prosze jakie pysznosciu u Ciebie:) zapisalam przepisik :)
wyglądają cudnie, musiały być przepyszne! :)
Pięknie się prezentują.
Cudowne są. Już kilka razy miałam chęć takie zrobić, ale tak jakoś nie zrobiłam. Muszę upiec i to koniecznie :-)
Jak one cudnie wyglądają! :)
Wyglądają pięknie :)
wyglądają obłędnie :)
Bardzo ładne, zawsze się nimi zachwycam :)
Mniam, uwielbiam wszystko co zawiera czekoladę. Kradnę przepis :)
Smacznego :)