Chłodnik pomidorowy

Chłodnik pomidorowy

W taki upał nikt nie ma ochoty na gotowanie, więc będzie propozycja na coś szybkiego, bez gotowania, idealnego na dzisiejszą pogodę.

Gazpacho, czyli chłodnik pomidorowy. Sposobów robienia jest całe mnóstwo.

Podobno główny bój idzie o to czy ma być z dodatkiem chleba czy bez. U mnie, odchudzona wersja czyli będzie bez.

  • 1 kg pomidorów
  • 2 szt. (100 g ) ogórki gruntowe
  • 1- 2 szt (50 g ) szalotka
  • 1 szt. ( 250 g ) papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • sól

chłodnik pomidorowy

Warzywa obrać i pokroić na kawałki. Wrzucać porcjami do blendera i miksować. Dodać oliwę i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

Schłodzić w lodówce.

chłodnik pomidorowy

Smacznego :)



1 thought on “Chłodnik pomidorowy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »