Brukselka z orzechami włoskimi

Brukselka z orzechami włoskimi

Lubicie brukselkę? To jedno z ulubionych warzyw moich dzieci, taka gotowana z bułką tartą, ale mi zachciało się czegoś innego i tak powstało to danie :

  • 500 g brukselki
  • 1 cebula
  • garść orzechów włoskich
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • sól

brukselka z orzechami

Jeśli jest to konieczne brukselkę oczyścić i pokroić na wąskie paski.

Cebulę obrać i pokroić w pióra.

Na patelni rozgrzać olej z masłem, dodać warzywa i posiekane orzechy, lekko posolić. Wymieszać i poddusić.

Zaskakujące pyszne.

Ja wymieszałam sobie z kaszą pęczak. Zdecydowanie do powtórzenia.

Smacznego :)



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


Translate »