Bezglutenowe Ciasta Desery Wegetariańskie

Bezglutenowe crumble śliwkowe czyli owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką to idealny deser, kiedy zachce nam się czegoś słodkiego, a nie za bardzo chce nam się robić ciasto. Nie jest zbyt pracochłonne, a efekt moim zdanie pyszny.

  • ok. 1 kg śliwek
  • 300 g mąki kokosowej
  • 300 g płatków owsianych (dla bezglutenowców bezglutenowe )
  • 200 g cukru
  • 200 g masła
  • garść orzechów włoskich

Bezglutenowe crumble śliwkowe czyli owoce pod kruszonką

Śliwki umyć, wyjąc pestki i jeśli są duże pokroić. Moje były olbrzymie!

Wszystkie składniki kruszonki połączyć ze sobą tak, żeby powstały grudki.

Śliwki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać kruszonką i piec w 180 º C przez ok 30 minut. Kruszonka powinna ładnie się zrumienić. Jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie do niej pasują lody.

Bezglutenowe crumble śliwkowe czyli owoce pod kruszonką

Smacznego :)

Bezglutenowe crumble śliwkowe czyli owoce pod kruszonką
Rate this post

11 thoughts on “Bezglutenowe crumble śliwkowe czyli owoce pod kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Back To Top
Translate »