Ziemniaczana zupa z kapustą

Ziemniaczana zupa z kapustą
8.4/10 - (9 votes)

Rozgrzewająca zupa ziemniaczana. W sam raz na chłodne, zimowe dni.

 

  • ok. 800 g ziemniaków
  • 1/4 małej białej kapusty
  • 1 cebula
  • 150 g boczku
  • 3 l wywaru
  • 2 – 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

zupa ziemniaczana z kapustą

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni.

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Kapustę posiekać.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Wszystko włożyć do garnka i doprawić  solą, pieprzem i papryką.

Zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut.

Warzywa powinny być miękkie.

Przed końcem gotowania dodać rozdrobniony czosnek.

zupa ziemniaczana z kapustą

Smacznego!

Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.

Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.



10 thoughts on “Ziemniaczana zupa z kapustą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image. Drop file here