Ziemniaczana zupa z kapustą

Rozgrzewająca zupa ziemniaczana. W sam raz na chłodne, zimowe dni.
- ok. 800 g ziemniaków
- 1/4 małej białej kapusty
- 1 cebula
- 150 g boczku
- 3 l wywaru
- 2 – 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- słodka papryka
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Kapustę posiekać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Wszystko włożyć do garnka i doprawić solą, pieprzem i papryką.
Zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut.
Warzywa powinny być miękkie.
Przed końcem gotowania dodać rozdrobniony czosnek.
Smacznego!
Jeśli skorzystałeś z tego przepisu lub masz jakieś pytania zostaw proszę komentarz.
Miło mi również będzie jeśli ocenisz ten przepis dając mu odpowiednią wg ciebie ilość gwiazdek.
Idealna zupa na zimne i mroźne dni :-)
Lubię takie pyszne i rozgrzewające zupki. Są nie tylko smaczne, ale i bardzo sycące :)))
Zapowiada się naprawdę pysznie :)
Oj pyszna !!! w sam raz na taka pogode. Jak ogarne kiszona z chęcia wypróbuje Twój przepis :)
Świetna! Ugotuję w przyszłym tygodniu!
Brzmi pysznie!
Świetna zupa kochana. Na zimę idealna :-)
Hmmmmm yummie
Uwielbiam takie zupki:)
Yummy, przepysznie wygląda!